FileMaker Go

Integrerat ljud och video i FileMaker Go

Med nya versionen går det att spela upp video och ljud direkt i container-fält. Tidigare har en extern spelare startat och tagit över hela skärmen.

Nu går det att se video och/eller höra ljud samtidigt som man arbetar med FileMaker-databasen. Det finns flera användningsområden, t.ex. svara på frågor och skriva anteckningar samtidigt som man tittar på en instruktionsfilm eller spela upp egna varningsljud vid inmatningsfel.

Ljud fortsätter att spelas även om din mobil går ner i vila. Ljudet spelas på den låsta startskärmen och kan stoppas/startas där precis om “vanligt” ljud.

Nya manussteg och triggers

Det finns nya manussteg för att spela upp ljud/video. Med manussteget kan uppspelning av ljud och video startas och stoppas, men även pausas och starta uppspelning från viss angiven plats/tid i ljudet/videon. Denna funktion kommer att bli mycket användbar!

screendump

Det finns också nya manus-triggers för att starta/stoppa uppspelning. Uppspelningen visas även på startskärmen så du behöver inte ha FileMaker aktivt och din iPhone/iPad igång för att det ska fungera!

Styr med Bluetooth

Som vanligt gäller det att tänka lite utanför ramarna för att dra maximal nytta av FileMakers funktioner. I och med att uppspelningen visas på startskärmen öppnas möjligheter för att stanna/stoppa uppspelning via Bluetooth, t.ex. med ditt vanliga headset. Självklart fungerar det också med headset med sladd.

Robert har gjort ett roligt exempel som aktivt används under innebandy-matcher, en måltavla! Det är en iPad där FileMaker Go styrs med ett billigt Bluetooth-headset och som håller räkning på aktuell målställning.

Du kan läsa om exemplet och ladda ner exempeldatabas på www.filemakerbloggen.se!

WebDirect

WebDirect

Snabbare och avsevärt förbättrad

FileMaker Pro

Ny editor för script och beräkningar

Ny editor med modernt utseende och autocomplete

Övriga nyheter

Många små nyheter

FileMaker Go

Video & ljud i FileMaker Go

Spela upp ljud och video i container-fält

Fler nyheter i FileMaker Go

Nytt utseende, förbättrade funktioner

FileMaker Server

Återanslut efter avbrott

Återanslut automatiskt om du tappar uppkopplingen

FileMaker Server

Standby-server

Layout

Knapprad

Håll ihop flera knappar

Layoutförbättringar

Många nya inställningar och förbättringar